Често задавани въпроси

Трябва ли ми задължително уебсайт?

С бързоразвиващото се онлайн пространство, вече всички черпим информацията си именно в интернет – образоваме се, запознаваме се с нови продукти, научаваме за нови услуги, а рекламодателите само това чакат!

Те добре знаят, че това е начинът да се достигне до повече хора и малкият бизнес да се превърне в голям. Именно затова професионално разработен сайт с една, няколко или повече уеб страници ще бъде не просто предимство и шанс за разрастване, но и сигурна стъпка по пътя към успеха!

Това често е първият, а и най-задаваният въпрос, който получаваме! Разбираемо е, а и задължително за всеки бизнес, да правите разпределение на бюджета си по всички канали – инвестиция, ресурси, реклама, персонал и т.н.

Изработката на сайт обаче може да варира в големи финансови диапазони. Това зависи от обема на сайта, срока за изработка, сложността на дизайна и опциите за поддръжка. Свържете се с нас с повече детайли за това, което искате и ще ви представим индивидуална оферта!

Колко струва един уебсайт?

Колко време ще отнеме да бъде готов сайта?

След като преминат сроковете за регистрация на домейн и закупуване на хостинг, сайтът може да бъде разработен както в рамките на седмица, така и за няколко – до месеци! Това също зависи от обема на сайта и неговата структура.

Уебсайтове с една до три страници могат да бъдат готови и за дни!

1. Ще обсъдим с вас изискванията, които имате, ще направим общ план за действие и ще изготвим оферта за целта.
2. Избирате своя домейн – името на сайта, което е добре да бъде като името на бранда ви.
3. Избиране на структура на сайта – страници, разпределение, съдържание и всичко останало.
4. Обсъждане и определяне на стил и дизайн.
5. Същинска работа по сайта – създаване на модули, интегриране и конфигуриране.
6. Управление на съдържанието на сайта.
7. SEO план, разработка и изпълнение.
8. Регистриране в търсачки, разработка на функционалността и запознаване на клиента с админ панела и начина на действие на сайта.

Какъв е процесът за разработка на уебсайт?

Какво е домейн?

Домейнът е името, което ще носи вашият сайт. Добре е той да бъде със същото име като вашия бизнес, за да бъде разпознаваем и лесно запомнящ се!

Домейнът е първата и задължителна част от процеса.

За да съществува вашият сайт в онлайн пространството, той има нужда от сървъри, на които да бъде разположен.

Това е техническата част от процеса, с която няма нужда да се ангажирате, но все пак трябва да вземете предвид като част от ценообразуването.

Какво е уеб хостинг?

Еднократно ли се плащат хостинг и домейн?

Не. Важно е да знаете, че това са услуги, които всяка година се подновяват и вашият абонамент се заплаща на годишна база.

За изграждане на бранд идентичност сайтът, логото и всичко останало, свързано с бизнеса ви, трябва да бъде съобразено, съчетано и носещо едно и също послание. Това включва и правилния подбор на цветове и гами, шрифтове, стил и още много!

Добре е да бъде изготвено от дизайнер, а ако се спрете на BRANDIDEA, ще получите тази услуга с гарантирано перфектен краен резултат!

Кой ще избере уеб дизайна на сайта ми?

Как се избира дизайнът?

Преди да започнем същинската част, дизайнерът ще обсъди с вас различните възможности за вида на сайта, цветовите гами, структурата и всеки друг детайл, необходим за перфектния краен вид на онлайн пространството ви.

Да, можете!

Работим и с предварително създадени теми, от които можете да изберете тази, която най-много ще приляга на очакванията ви за дизайна на сайта и неговата структура.

Мога ли да избера готов шаблон на сайт?

Мога ли да променя нещо по сайта на по-късен етап?

Разбира се, че може!

Добре е обаче да се съгласувате с нас предварително, за да преценим дали промяната, която искате е осъществима на етапа, до който сме стигнали.

Да! Ако решите, че искате да превърнете сайта си в онлайн магазин или пък да добавите повече страници и функционалности, това няма да представлява никакъв проблем!

Това обаче ще повлияе на крайната цена за изработка.

Мога ли да поискам допълнителни услуги и функционалности за сайта?

Какво е SEO оптимизация на сайт?

Оптимизацията на сайт е свързана с неговото представяне в онлайн търсачките като Google.

За да излиза той на първите страници с резултати, необходимо е да бъде оптимизиран. Именно затова първоначалната SEO работа е задължителна.

Оптимизацията на сайт е свързана с мета тагове в кода на всяка страница от сайта, мета описания и заглавия, alt text, линкове и други специфики, които изискват не просто опит, но и много познания.

Разбира се, можете да допринасяте за добрата оптимизация, когато се заемете с поддръжката на сайта си, но ви препоръчваме основно това да се прави от професионалист.

Можем ли сами да оптимизираме сайта си?

Имам ли нужда от блог?

Блогът е прекрасно допълнение за всеки сайт, но разбира се има значение от какво естество е той. Ако имате просто сайт-портфолио с една до три страници, не е нужно да правите и блог.

Но ако искате да развивате своя бранд онлайн, то блог статиите ще помогнат и на клиентите ви да бъдат по-информирани, и за оптимизацията на целия сайт.

Някои клиенти вече имат свой собствен създаден сайт, но искат да променят структурата му, дизайна или пък из основи вида.

Редизайнът може да е именно частичен или цялостен. Това зависи от промените, които искате – смяна на лого и цветова гама, смяна на функционалности, смяна на отделни модули или други.

Какво е редизайн?

Трябва ли да промотирам и рекламирам сайта си?

Рекламата е задължителна част от дигиталния маркетинг. Вие сами можете да прецените дали да изчакате с това, дали да инвестирате по-малко в реклама или пък да се впуснете в големи кампании.

При всички случаи обаче, това е неизбежно, ако целите ви са продажби и успех на сайта.

Ако вече знаете, че имате нужда от сайт и искате да направите първата крачка – просто ни пишете!

Свържете се с нас и ние ще изготвим индивидуална оферта, която да отговаря на вашите изисквания за срок и работа.

Какъв е процесът по стартиране, как да поръчам изработката на сайт?