Един от най-често задаваните въпроси към нас си остава “Колко ще ми струва един уебсайт?”. Всеки иска да знае какъв бюджет ще му е необходим и колко трябва да инвестира в своето онлайн портфолио, което е така съществено за успеха на всеки бранд.

Дългогодишният ни опит позволява да можем да направим груби сметки и да ви ориентираме в сумите, които варират при направата на един уебсайт, но преди това трябва да знаете и някои особености.

Всеки сайт е различен. Разбира се, могат да се направят темплейти или сайтове, които са с една и съща структура, както и стандартни one-page портфолио сайтове, но все пак – всеки сайт изисква да му бъде посветено времето и да се следват точно определените цели, за да работи по предназначение!

Именно затова като изключим стандартните такси за хостинг, домейн и т.н., цената за самата изработка на уебсайт зависи най-вече от това колко работа ще има по него. От колко страници ще е структуриран, ще има ли check-out (ще бъде ли онлайн магазин), ще бъде ли просто информативен и представителен за бранда или ще се качва непрекъснато съдържание на него? Тези и още много варианти могат да бъдат обсъдени с вашата дигитална агенция, за да изясните по-добре своите цели и тези на сайта.

Кои са основните разходи за един уебсайт?

Домейн – Домейнът може да варира от 20лв на година до над 100лв за годишно право на ползване.

Уеб Хостинг – Хостингът започва от 70лв на година и може да стигне до 800лв и повече на година. Разбира се, има и безплатни хостинг решения, но те са по-ограничени и обикновено се използват за пробни сайтове или сайтове-портфолио.

SSL Сертификат – Най-изгодното предложение за сертификата е 30лв за година, а по-скъпите достигат 300лв, 400лв и т.н. Той обаче със сигурност ви е също необходим, за да защити и сайта ви, и неговите потребители.

Други разходи за изграждането на уебсайт

Това, което е необходимо за изработката на уебсайт не е само един човек, който застава зад компютъра си и прави нещо магическо на програмен език. Обикновено за направата на сайт е необходима WordPress тема, която да даде основите на дизайна, дизайнер, който да оптимизира вида й, програмист, който да се справи с тънкостите на оперативната система и SEO копирайтър, който да създаде съдържанието на сайта и да го направи благоприятно за Google и другите търсачки.

Всичко това е от съществено значение за крайния резултат и добре създадения уеб сайт за вашия бранд. И понеже да търсите различни специалисти за всяко едно звено би било по-ангажиращо времево и финансово, най-добрият ви вариант е да се доверите на агенция, която да се заеме с всичко.

Те ще ви изготвят оферта, която е разписана по всеки аспект и ще получите крайна цена за цялостното изграждане на уебсайт.

Имате въпроси към нас?

Можете да ни намерите и чрез обаждане на 0988 71 44 67 от 09:00 – 18:00 часа всеки работен ден

Каква ще бъде цената?

Истината е, че да бъде дадена конкретна сума за изработката на сайт без да се знаят каквито и да е специфики за него, е невъзможно. И все пак, той може да струва от 1000лв до разбира се и над 10 000лв, когато става въпрос за мащабни проекти.

Има и агенции, които базират ценообразуването на страница след определения брой основни. Така например, имате една сума за начална страница, една основна и една допълваща, а всяка следваща, която искате да бъде изградена се заплаща срещу 100-200лв, отново в зависимост от дължината и съдържанието й.

Не пропускайте!

  • Вашият сайт ще има нужда от годишна и/или месечна поддръжка! Имайте предвид, че таксите за домейн и хостинг са на година и имат нужда от обновяване. По същия начин имате нужда и от някой, който да се грижи за чистенето на вашия сайт, обновяването на страниците и оптимизирането им, за да са SEO съобразени.
  • Тези суми не включват разходи за реклама и маркетинг, както и изграждане на бранд – лого, корпоративна идентичност и т.н. Това са допълнителни услуги.
  • Използването на website-builder-и може да ви се струва по-привлекателно като цена, но то ще ви отнеме много повече време и ще ви спаси единствено за дизайн. Всичко останало – съдържание, оптимизация и т.н., ще трябва отново да търсите допълнително, а услугите за отделни фрийланс професионалисти могат да са много по-скъпи.
  • Внимавайте с нископлатените предлагани услуги! Често наши клиенти идват след като са си изпатили от други места, където цените са били повече от изгодни, но крайният резултат – незадоволителен.

Ако сте решили, че вашият бранд е готов да превземе онлайн пространството, то доверете ни се за изработката на качествен уебсайт – на изгодни цени и с гарантирано качество. Свържете се с нас за повече въпроси и изготвяне на оферта!